Jeg spiser gjerne fisk 2-5 ganger i uken, rett og slett fordi jeg elsker sjømat. Denne gangen laget jeg ørret med nøttelokk og blomkålris. En lett, rask og sommerlig rett med masse gode smaker. Jeg hadde ikke allverdens av grønnsaker, men server gjerne litt grønne grønnsaker ved siden av. Oppskriften er til en person.
Fisk
- 1-2 Ørretfileter (eventuelt laks)
- 10g nøtter (her brukte jeg en blanding av hasselnøtter, mandler og sesamfrø)
- 1 ts tørket persille
- 1 ts Bergbys-sennep
- 1/2 ts honning
- Salt og pepper
Blomkålris
- 1/2 blomkål
- Salt, pepper og hvitløkskrydder
- Noen ss vann
Annet
- Vårløk i skiver
- Bønnespirer
- Kesam (eventuelt rømme eller creme fraiche)
- Revet parmesan
- Sitronsaft
- Persille, salt og pepper
Oppskrift
Fisken: Finhakk nøttene og bland dem sammen med persille, sennep, honning, salt og pepper. Fordel nøtteblandingen over fisken og stek i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter (avhengig av størrelse).
Blomkålris: Riv blomkål på et grovt rivjern eller kjør den i en blender. Ha den i en gryte sammen med noen spiseskjeer vann og ønsket krydder og fres den i en gryte i ca. 2 minutter. Press gjerne over litt sitronsaft.
Dressing: Rør sammen kesam, revet parmesan, sitronsaft, persille, salt og pepper til en lett dressing. Skjær vårløk i skiver.
Anrett blomkålris og ørret på en tallerken, dryss over vårløk og bønnespirer og server sammen med kesamdressingen.