Kyllingsalat med jordbær, avokado og parmesandressing

Salat er supert både til lunsj og middag nå i sommervarmen. Med fullkornspasta, avokado og kylling blir denne salaten et godt og mettende middagsalternativ. Det er på ingen måte mitt eget påfunn å kombinere jordbær, parmesan og kylling, for idéen fikk jeg herfra. Denne oppskriften er ganske lik, men likevel litt annerledes. Trykk deg inn på lenken til originaloppskriften eller prøv deg på oppskriften nedenfor. Til en porsjon brukte jeg: 

Kyllingsalat

  • 1 kyllingfilet
  • Noen blader hjertesalat
  • 1/2 avokado
  • 75g fusilli fullkornspasta
  • 5 jordbær
  • 5-6 blader frisk basilikum
     

Dressing

  • 1/2 dl lettrømme
  • 15 g revet parmesan
  • 1 ts olivenolje
  • 1/2 ts sitronsaft
  • Salt og pepper
     

Oppskrift

Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk kyllingfileten med litt håndklepapir og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter (avhengig av størrelse). La deretter kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver.

Kok pasta etter anvisning på pakken, strimle salaten, del jordbærene i to og skjær avokado i skiver. Finsnitt basilikum.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med mer sitronsaft, parmesan, salt og pepper.

Anrett salat, pasta, avokado og jordbær på en tallerken/i en salatbolle, legg kyllingen over salaten og topp med basilikum og dressing. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg