Det er lørdag, og hva passer vel da bedre enn en ny dessertoppskrift? Denne appelsinfromasjen er en en frisk og god dessert som kan nytes hver dag med god samvittighet. Jeg synes at appelsinene er så gode og søte nå for tiden at det ikke var nødvendig med noen form før søtning, men dette bestemmer du selv. Oppskriften er inspirert av lindastuhag, som så mye annet av det jeg har på bloggen. Oppskriften passer til to personer.
Ingredienser
- 150g kesam
- 1 egghvite
- 2 gelatinplater
- Saften fra en stor appelsin (ca. 70-100g)
- Evt. litt finrevet appelsinskall for ekstra smak
Oppskrift
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Press ut saften av appelsinen og sett 2-3 ss til side. Rør resten av appelsinsaften sammen med kesam og appelsinskall og pisk godt til du har en klumpfri blanding. Jeg er ikke så glad i at det blir for søtt, og appelsinen min var veldig søt og god i utgangspunktet, så jeg brukte ikke sukker, men smak på blandingen og tilsett evt. litt sukker hvis du synes det er nødvendig.
Varm opp appelsinsaften i mikroovnen, press ut vannet fra de bløtlagte gelatinplatene, ha dem i den varme appelsinsaften og rør rundt til de har smeltet godt inn i appelsinsaften. Hell den varme appelsinsaften over i kesamblandingen i en tynn stråle mens du rører.
Stivpisk eggehviten og bruk en slikkepott til å vende den inn i appelsinblandingen. Det kan virke litt vanskelig i begynnelsen, men etter hvert vil du få en jevn og fin masse. Hell i to porsjonsformer (evt. en større form) og sett kjølig. Hvor lang tid det tar før moussen stivner avhenger av størrelsen på formen men beregn ca. 2-3 timer dersom du bruker porsjonsformer.
Appelsinfromasjen er god i seg selv, men den blir ekstra god med litt fersk appelsin og revet kokesjokolade. Eventuelt kan du også pynte den med friske bær og et dryss kanel.