Dobbelbakt søtpotet

Endelig fredag, og der tid for helg og kosemat! Søtpotet og fetaost er den perfekte kombinasjonen av salt og søtt. Denne dobbelbakte søtpoteten kan spises som tilbehør eller som en liten rett i seg selv. Du kan gjerne tilsette litt bacon eller annet kjøtt hvis du skal la søtpoteten spille hovedrollen i måltidet. Her har jeg laget en enkel og smakfull variant som passer perfekt til grillmaten.

Dobbelbakt potet er utrolig godt, og noe av det beste av alt er at den kan klargjøres på forhånd. Den kan til og med fryses. Pakk inn ferdigfylte poteter før de stekes for andre gang og oppbevar dem i fryseren til du trenger dem. La dem da tine litt før du steker dem.

Du kan bruke både vanlig potet og søtpotet. Et lite tips er å tilsette en eggeplomme hvis du bruker vanlige poteter. Dette gjør potetmosen fløyesmyk. Tilsett gjerne andre grønnsaker og krydder i potetmosen din, for kun fantasien setter grenser for variasjon i denne retten… Til 2-3 personer trenger du: 

Ingredienser

  • 2 søtpoteter
  • Litt olivenolje + havsalt
  • En klatt meierismør
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 liten vårløk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 ts frisk persille
  • 1 ts frisk gressløk
  • 2 ss finrevet ost (jeg brukte Jarlsberg)
  • Salt og pepper
  • Fersk fetaost, naturell (kan sløyfes eller erstattes med mer revet ost)
     

Oppskrift

Sett ovnen på 200 grader (over og undervarme) og kle en stekeplate med bakepapir. Skyll og skrubb søtpotetene godt og del dem i to på langs med en skarp kniv. Pensle snittflaten med litt olivenolje og et dryss med havsalt og legg søtpotetene på stekebrettet med snittflaten ned. Stek midt i ovnen til de er møre og fine. Dette tar ca. 30-45 minutter, avhengig av størrelse.

La de ferdigbakte søtpotetene hvile litt før du graver ut “kjøttet” med en skje. Prøv å få med så mye som mulig, men pass på at du ikke ødelegger skallet. Ha søtpotetkjøttet i en bolle og bland først inn meierismør så du er sikker på at dette smelter sammen med søtpoteten. Tilsett deretter alle de andre ingrediensene bortsett fra fetaost. Mos det hele godt sammen og smak til med salt og pepper. Fordel massen jevnt over i søtpotetskallene igjen og smuldre over litt fetaost.

Hvis det fortsatt er en stund til middag, kan du dekke søtpotetene med plast og oppbevare dem i kjøleskapet. Stek søtpotetene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til osten er gylden og potetene er gjennomvarme.

– Med en sulten familie ved bordet tok jeg kun bilder før steking denne gangen –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg