Grove vafler

Det er snart tid for oppstart av jobb og/eller skole for de aller fleste, og hva passer vel da bedre enn et lite matpakketips? Grove vafler er et sunt og godt alternativ når du er lei av brødskiva eller knekkebrødet. Disse vaflene egner seg godt både til frokost, lunsj og kveldsmat, eller bare som hverdagskos når du får lyst på noe godt. Vaflene er ikke søte, og passer derfor til både salt og søtt pålegg. Brunost er min favoritt! Ikke la deg skremme av en lang ingrediensliste, for du har nok det meste fra før.

Ingredienser (8-10 plater)

  • 90g sammalt hvete, finmalt
  • 40g havregryn, lettkokte
  • 60g hvetemel
  • 30g havremel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 + 2 egg
  • 1 ss rømme
  • 1 dl vann
  • Ca. 2,5 dl melk
  • 1 ss vaniljekesam
  • 1 ss smeltet smør
     

Oppskrift

Bland alt det tørre i en bolle. Knekk et egg i et litermål og rør det lett sammen med rømmen. Tilsett 1 dl vann og fyll opp med melk til du har ca. 4 dl væske til sammen. Hell væsken over i bollen med det tørre, litt og litt. Rør godt underveis for å unngå klumper. Tilsett de siste to eggene, vaniljekesam og smeltet smør og rør til du har en glatt røre. La den svelle på benken i 15-20 minutter.

Stek vaflene til de er gyldne og avkjøl på rist. Server vaflene med brunost, rømme, syltetøy, ost og skinke eller det du måtte foretrekke! Får du vafler til overs egner de seg godt til frysing. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg