I likhet med mandagens grønne smoothie bowl, inneholder også denne varianten både grønnsaker og frukt. En smoothie bowl kan variere i sunnhetsgrad og hvor mettende den er. Dette er verdt å tenke på både når det gjelder selve smoothien og toppingen. Det å lure inn litt grønnsaker i smoothien er en super måte å få i seg mer grønnsaker på. Det smaker godt og gir i tillegg en mer mettende og næringsrik smoothie. Her får smoothien en vakker og sommerlig oransje farge fra mango, nektarin, gulrot og paprika. I tillegg har jeg i tillegg til frukt toppet med hjemmelaget granola med nøtter og kokosmasse, noe som bidrar til mer proteiner og sunt fett. Til to porsjoner trenger du:
Smoothie
- 200g frossen mango (jo mer moden, desto mer smak)
- 100g gulrot
- 50g nektarin
- 1/2 – 1 banan
- 30g (en tykk skive) rød paprika
- 100g kesam
- Ca. 1,5 dl melk
Ha alle ingrediensene i en kraftig blender, men hold igjen litt på melken. Kjør til du har en jevn, fyldig og klumpfri masse. Spe med melken underveis. Bruk det du måtte ønske av topping. Her har jeg brukt nektarin, banan, frosne bringebær (knuste), kiwi, hjemmelaget granola og kokos.