Sprø søtpotetfries

Søtpotetfries er supergodt, og egner seg både som tilbehør og som en liten snack i seg selv. Server dem med en god dip, eller ved siden av kylling, kjøtt, fisk eller hamburger. Etter min mening passer det til nesten alt! Med denne enkle fremgangsmåten får du deilige sprø fries. Jeg beregner 1 mellomstor søtpotet per person, men dette er selvfølgelig avhengig av både tilbehør og appetitt.

Ingredienser

 • 1 søtpotet
 • ½ ss maizena
 • ½ ss olje
 • Havsalt
   

Oppskrift

Skrell og skjær søtpotet i jevne staver. Legg stavene i en boks med vann og sett dem i kjøleskapet i 5-8 timer.

Sett ovnen på 225 grader. Hell av vannet og legg søtpotetstavene over på litt kjøkkenpapir. La dem renne godt av seg. Tørk dem gjerne med litt ekstra kjøkkenpapir. Ha dem deretter i en plastpose. Tilsett maizena og rist/masser godt. Pass på at alt blir jevnt fordelt.

Ha olje og salt (hold igjen litt på saltet, for du skal bruke resten senere) i posen og fortsett på samme måte som med maizenaen. Fordel søtpotet utover et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss resten av saltet over søtpotetstavene når de ligger på brettet. Saltet som havner mellom søtpotetene vil bidra til å trekke ut fuktigheten. Her er det viktig at ingen av stavene overlapper!

Stekes midt i ovnen i 25 minutter totalt. Ta stekebrettet ut av ovnen for å snu bitene når halvparten av steketiden har gått. Serveres umiddelbart, gjerne med en god dip.

Her har jeg laget en rød og en gul-oransje dip:

Rød dip: Ketchup, BBQ-saus, soyasaus, sriracha, pepper

Gul dip: Majones, kesam, sriracha, sukker, sitronsaft, fersk timian

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg