Gresskarpannekaker med kanelkrem

Gresskaret er fortsatt i sesong, noe som bør utnyttes til det fulle. Du kan bruke gresskar i de fleste oppskrifter du ellers ville brukt søtpotet og mye mer. Denne gangen har jeg laget saftige gresskarpannekaker med gresskarkrydder, toppet med kanelkrem og valnøtter. En magisk sunn, god og næringsrik høstlunsj!

Ingredienser

  • 35g havremel
  • 15g fibra fullkornsmel (evtt annet finmalt grovmel/havremel)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts sukrin gold
  • 1/4 – 1/2 ts pumpkin spice mix*
  • 50g gresskarpuré
  • 50g naturell biola (evt. naturell yoghurt/gresk yoghurt/kesam)
  • 1 egg
  • Vann til passe konsistens
     

*Pumpkin spice mix: bland 2 ts malt nellik, 2 ts malt muskatnøtt, 2 ts malt kanel og 2 ts malt allehånde og oppbevar kryddermiksen i et krydderglass eller en lufttett boks. Denne miksen kan du bruke senere til mye annet godt, f.eks. i gresskarpai, pumpkin spiced latte eller i havregrøten.

Tilbehør:

  • Kesam
  • Kanel
  • Honning/sukrin gold/annen søtning
  • Valnøtter
     

Oppskrift

Bland alt det tørre. Tilsett gresskarpuré, biola og egg og bland godt til du har en jevn, tykk røre. Tilsett eventuelt litt vann hvis du synes røren er for tykk. La den stå og svelle noen minutter på kjøkkenbenken mens du varmer opp en teflonpanne til middels varme. Stek pannekaker i tørr teflonpanne og avkjøl på rist. Jeg bruker en god spiseskje rør per pannekake, og får da 6-8 pannekaker.

Ha kesam i en skål og smak til med kanel og søtning. Rist valnøttene i ovnen eller i tørr stekepanne. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg