Halvgrove eplescones

Hvis du vil overraske med ferske rundstykker til frokosten, eller får akutt lyst på noe godt til kveldskosen, kan du raskt og enkelt trylle frem ferske, smakfulle scones. Scones kan lages fine eller grove, med eller uten fyll. Det er heldigvis fortsatt norske epler i butikken, så jeg har laget eplescones med kanel. Eplene gjør baksten ekstra saftig.

Her er det Fru Timian som skal ha all ære for oppskriften. Jeg smakte disse for noen uker siden, og ble overbevist fra første bit! Har du ikke prøvd dem bør du trykke her for å komme rett til oppskriften og sette i gang med det samme.

Denne gangen ville jeg lage en litt grovere variant. Resultatet ble saftige halvgrove scones med litt ekstra fiber og proteiner. Scones som ikke skal spises samme dag bør fryses for å unngå at de blir tørre. Frys dem ned og ta med frosne i matpakken. Da rekker de akkurat å tine til lunsjen, samtidig som de holder seg saftige og gode.

Ingredienser

  • 35g smør, kaldt
  • 200g hvetemel
  • 100g fibra fullkornmel
  • 50g havremel
  • 3 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss sukrin gold
  • ½ ts kanel
  • ½ muskat
  • 200g kesam
  • ½ dl melk
     

Fyll

  • 50g mykt meierismør
  • ½ ts kanel
  • ½ ts muskat 
  • 1 stort/2 små epler
  • 50g rosiner
  • Evt. et egg til pensling
     

Oppskrift

Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.

Ha hvetemel, fibramel, havremel, bakepulver, natron, vaniljesukker, sukrin gold, kanel og muskat i en bolle og bland godt. Tilsett smør i terninger og smuldre med fingrene til du har en kornete, sandaktig blanding.

Ha kesam og melk i en liten kjele og varm opp til kesamen begynner å skille seg. Hell væsken over i melblandingen og kna deigen raskt sammen. Ikke jobb med deigen mer enn nødvendig.

Fyll: Bland sammen kanel, muskat og mykt smør. Del eplet i små terninger. Jeg lot skallet være på.

Dryss litt mel på bakebordet og kjevle deigen til et rektangel, ca. 30 x 40 cm. Fordel smøret utover deigen og dryss eplebiter og rosiner jevnt utover. Rull sammen fra langsiden og klem pølsen litt flat. Del deigpølsen i 10 deler. Legg scones på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i 13-15 minutter og avkjøles på rist. Nytes lunkne! Husk å fryse ned scones som ikke skal spises samme dag. La dem tine i matpakken hvis du skal ha dem med til lunsj på skole/jobb.

Skal du tine frosne scones til hjemmebruk får du det beste resultatet hvis du lar dem tine litt på kjøkkenbenken før du varmer dem raskt i ovnen. Eventuelt kan du sette ovnen på ca. 150 grader og legge frosne scones i kald ovn. Da vil de være ferdig tint omtrent når lyset på ovnen slukker.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg