Lyst på nytt spennende tilbehør som kan brukes til både ost, kjøtt, fugl og fisk? Da bør du prøve ut rødløkskompott. Her har jeg laget en variant med norske epler og timian. Sammen med balsamicosirup har du her en god kombinasjon av søtt, syrlig og «chunky». Rødløkskompotten er god både varm og kald, så lag gjerne opp en stor porsjon og oppbevar i kjøleskap i tette glass.
Ingredienser
- 1 stor eller 2 små rødløk
- 1 syrlig eple, helst norsk
- 2 ss balsamicosirup (kan erstattes med balsamicoeddik og brunt sukker)
- 1 klunk (3 isterninger) rødvin
- Salt og pepper
- Evt. hvitvinseddik/sitronsaft
- Frisk timian, 1/2 – 1 ts blader
Oppskrift
Rødløkskompott: Skjær rødløk i små biter og eple i litt større terninger. Ikke skjær eplet for smått da kan du fort ende opp med mos istedenfor biter. Tilsett 1 ss balsamicosirup og rødvin og la det hele småkoke ca. 30 minutter, eller til nesten all væsken er fordampet. Tilsett frisk timian de siste 2-3 minuttene av koketiden og smak til med resten av balsamicosirupen, salt og pepper. Ønsker du en mer syrlig kompott kan du tilsette litt hvitvinseddik, sitronsaft eller eplejuice.