Grove brødsnurrer med pesto, soltørket tomat og mozarella

Brødsnurrer er perfekt både på tapasbordet og som tilbehør til suppe. Disse halvgrove brødsnurrene er fylt med pesto, mozarella og soltørket tomat, men du kan fylle dem med nesten hva som helst. Bruk for eksempel tomatpure, skinke, timian og ost for en pizzavariant, eller fyll dem med kun ost – gjerne flere smaksrike typer sammen.

Ingredienser (16 stk)

 • 300g hvetemel 
 • 200g fibra fullkornmel 
 • 50g fin, sammalt rug 
 • 6g salt 
 • 1/4 pakke ferskgjær 
 • 360g romtemperert vann 
 • 1/4 ts sukker 
 • Soltørket tomat, finhakket 
 • Mozarella (evt. annen ost du liker), revet/finhakket  
 • Rød pesto (alternativt grønn eller gul pesto) 
   

Oppskrift

Bland mel og salt i en bakebolle. Rør ut gjæren i vannet sammen med sukkeret. Hell væsken over i melblandingen og elt godt. Du vil få en ganske løs deig til å begynne med, men etter mye elting vil den samle seg. Ikke tilsett mer mel enn absolutt nødvendig. Jeg lagde disse for hånd, og deigen ble god å jobbe med etter 10-12 minutter kraftig elting. Bruk gjerne stoppeklokke, for 10 minutter elting er lenger enn du tror! Elt gjerne enda lenger hvis du orker Har du kjøkkenmaskin kan du la den gå på lav-middels hastighet ca. 10 minutter. Avslutt gjerne med å sette opp farten litt i ytterligere 2 minutter. Dekk til med plast og kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted ca. 1 time, eller til deigen er dobbelt så stor.

Dryss litt mel på bakebordet og elt deigen sammen før du kjevler den til et stort rektangel, ca. 32 x 60 cm. Pass på at deigen ikke klistrer seg til kjøkkenbenken. Her har jeg brukt rød pesto, men du kan like gjerne bruke tomatsaus, grønn pesto eller gul pesto. Fordel pestoen utover deigen og dryss mozarella og soltørket tomat jevnt utover.

Nå skal deigen brettes fra kortsiden. Brett inn 1/3 av deigen. Brett deretter den siste 1/3 av deigen over igjen. Kjevle lett over deigen så fyllet setter seg. Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul og del opp i ca. 16 strimler, 2 cm brede. Ta tak i begge ender av deigstrimmelen, rull hver sin vei og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til med plast og kjøkkenhåndkle og sett til etterheving ca. 30 minutter.

Pensle med vann og dryss gjerne over litt ekstra revet ost. Stekes midt i ovnen ved 220 grader, ca. 12 minutter. Avkjøles på rist.

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg