Jeg elsker sjømat, og laks er en stor favoritt. Laksen er god i seg selv, og tilbehøret kan varieres i det uendelige. Denne gangen gikk jeg for en variant med asiatisk preg. Oppskriften kommer fra godt.no, og jeg har kun gjort noen bittesmå justeringer i denne oppskriften. Trykk her for å komme til originalen, eller prøv deg på oppskriften nedenfor. Oppskriften er justert til å passe til 1 person.
Nudelsalat
- 1 laksefilet
- 1/2 ss soyasaus
- 1/2 vårløk
- 1/4 chili
- 50g aspasrgesbønner
- 1 gulrot
- 1 porsjon fullkornsnudler (evt. andre nudler)
- Usaltede peanøtter
- Frisk koriander
Dressing
- 1/2 ss peanøttsmør
- 1/2 ss frisk ingefær, finhakket
- 1 ts sesamolje
- 1-2 ss limesaft
- 1 ss soyasaus
Oppskrift
Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Begynn med dressingen: Pisk sammen alle ingrediensene, smak eventuelt til med mer soyasaus eller limesaft.
Skrell gulrot og skjær den i tynne strimler. Kok opp vann til aspargesbønnene og la dem fosskoke i ca. 1 minutt. Tilsett strimlet gulrot de siste 20 sekundene. Hell av vannet og ha raskt grønnsakene over i isvann. Dette gjør grønnsakene ekstra fine i fargen, i tillegg til at de holder seg sprø.
Krydre laksen med pepper og drypp over soyasaus. La den bakes i ovnen i 12-15 minutter, eller til den flaker seg lett. La peanøttene steke med de siste 5-10 minuttene. Pass godt på så de ikke svir seg.
Kok nudler etter anvisning på pakken.
Fres finhakket vårløk og chili en varm panne med litt smør/olje. Tilsett aspargesbønner og gulrøtter og la dem steke med i 1/2 – 1 minutt. Tilsett kokte nudler og dressingen. Fordel blandingen på en tallerken og topp med flaket laks, grovhakkede peanøtter og frisk koriander.
Så veldig godt ut 🙂
Det ser sunt og godt ut! Laks innholder jo både D vitamin og omega 3 som vi trenger ekstra av denne årstida