Havregrøt med smak av jul

God 2. søndag i advent. Grøt hører julen til, og hva er vel da bedre enn en sunn og næringsrik grøt med smak av jul? Her har jeg brukt pepperkakekrydder i grøten, noe som gir en deilig og varmende pepperkakesmak. Perfekt som frokost, lunsj eller kveldsmat i førjulstiden. 

Ingredienser 

 • 40 g havregryn 
 • 1/2 ts pepperkakekrydder*
 • 1,5 dl melk 
 • 1 dl vann (eventuelt mer melk) 
 • 100g cottage cheese 
 • En neve grovhakkede mandler 
   

*Pepperkakekrydder: bland 2 ts malt nellik, 2 ts malt muskatnøtt, 2 ts malt allehånde og 3-4 ts malt kanel og oppbevar kryddermiksen i et krydderglass eller en lufttett boks. Denne miksen kan du bruke senere til mye annet godt, f.eks. i gresskarpai, gresskarpannekaker eller julekaffe. 

Oppskrift 

Ha havregryn og pepperkakekrydder i en kjele. Tilsett melk og vann og la blandingen stå og trekke en liten stund. Grynene kan gjerne stå og trekke opp mot en time, men selv fem minutter er bedre enn ingenting. Ved å la grynene trekke før koking får du en mykere grøt. Gi deretter grøten et oppkok på full varme under konstant omrøring. Skru deretter ned varmen og la den småkoke under omrøring til den er passe tykk. Spe eventuelt med mer melk hvis du synes grøten blir for tykk. 

Hell grøten over i en passende skål og tilsett cottage cheese. Bland raskt sammen og topp med et lite dryss kanel og grovhakkede mandler. Personlig er jeg veldig glad i både konsistensen og smaken av cottage cheese, men hvis du ikke liker klumpene kan du ha den i kjelen sammen med grøten mot slutten av koketiden. Cottage cheesen vil da smelte. 

1 kommentar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg