Konfekt med baileysfyll

God fredag! Det er endelig juleferie, og det feires med hjemmelaget konfekt med fyll av Baileys og Philadelphia. Det eneste som er synd med disse konfektbitene er at de ikke ble så pene og blanke som de kunne blitt, da jeg rett og slett glemte at sjokoladen bør tempereres. Gode på smak, men med temperert sjokolade blir de også blanke og fine, i tillegg til at de tåler bedre å stå ute i romtemperatur. Note to self.. 

Etter å ha fylt opp alle konfektformene jeg hadde var det fortsatt rester av både fyll og sjokolade. Se tips nederst i innlegget for bruk av “konfektrester”. 

Ingredienser

 • 50g philadelphiaost, naturell 
 • 1-3 ts melis
 • 2 ts baileys
 • 1 ts sterk (!) kaffe
 • 50 + 50g sjokolade

Oppskrift

Begynn med å lage fyllet: pisk sammen Philadelphiaost og melis i en liten bolle. Tilsett deretter Baileys og sterk kaffe. Smak til, men pass på at røren ikke blir for flytende. Juster i så fall med mer melis. Oppbevar fyllet i kjøleskap til det skal brukes. Deretter kan du temperere halvparten av sjokoladen. Les mer her om hvordan dette kan gjøres. 

Ha litt sjokolade i bunnen av formene. Jeg brukte hjerteformede silikonformer fra Søstrene Grene. Bruk an liten skje eller liknende for å fordele sjokoladen i formene. Sett formene en liten stund i kjøleskapet så sjokoladen stivner. 

Fordel Baileys-fyll i sjokoladeskallene. Det letteste er å bruke en sprøytepose, men du kan også bruke to små teskjeer. Sett formene tilbake i kjøleskapet så fyllet setter seg litt. I mellomtiden smeltes resten av sjokoladen. Fordel den over fyllet og sett tilbake i kjøleskapet til konfekten har stivnet helt. Trykk dem deretter forsiktig ut av formene og oppbevar i kjøleskap i en tett boks med lokk. 

Tips: Jeg fikk rester av både fyll og sjokolade. Bland sjokolade, fyll og hakkede mandler i en skål. Sett kjølig en liten stund. Ta deretter massen ut av kjøleskapet og form små konfektkuler. Dette er klissete, så bruk gjerne to skjeer hvis du ikke vil bruke hendene. Rull kulene i usøtet kakaopulver og oppbevar i kjøleskap. Jeg vil påstå at diss konfektkulene ble minst like gode (om ikke bedre) som konfekten i seg selv! 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg