Her kommer en rask og enkel middag der du får ufortjent mye god smak for lite arbeid! Oppskriften er hentet fra matpaabordet (trykk på linken for å komme til oppskriften hennes), men med noen bittesmå justeringer. Gjør alt klart på forhånd når du lager denne retten: skjær opp kylling og grønnsaker og ha krydderet klart, da blir at mye lettere!
Ingredienser (1 person)
- 150-200g kyllingfilet
- Olje til steking
- 1/2 rødløk
- 1/2 rød paprika
- 1 fedd hvitløk
- 1,5 ss soyasaus
- 1 ss edikk 7%
- 2-3 ss vann
- Krydder: chiliexplosion, pepper og evt. salt (husk at soyasaus er salt)
- 1/2 ss maizena rørt ut i vann
- 1 vårløk i skiver
Avokadorøre
- 1/2 – 1 avokado
- Limesaft
- Salt og pepper
Til servering
- Ristede sesamfrø
- Hjertesalat
- Syltet rødløk (kan sløyfes)
Oppskrift
Skjær kyllingfilet i små terninger og stek på middels-høy varme i en stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper underveis, men hold litt tilbake på saltet. Legg kyllingen til side.
Stek løk til den er myk og blank i samme panne som du har brukt til kyllingen. Legg til side sammen med kyllingen. Stek paprikaen i samme panne på høy varme og legg til side.
Finhakk hvitløk og la den surre sammen med litt chili explosion. Pass godt på så den ikke svir seg. Tilsett soyasaus, edikk og vann i pannen. Senk varmen og ha i maizena utrørt i vann for å tykne sausen. Den skal være sirupaktig i konsistensen. Tilsett eventuelt mer vann eller maizenajevning og smak til med pepper og chili explosion.
Vend kylling, løk og paprika inn i sausen og la alt bli varmt igjen. Rør inn vårløk rett før servering.
Mos avokado med en gaffel og smak til med lime, salt og pepper. Skyll og tørk hjertesalaten med litt håndklepapir.
Legg en god skje med avokadorøre på langs i salatbladet, legg i noen skjeer kyllingblanding og topp med syltet rødløk og ristede sesamfrø. Server gjerne litt ekstra avokadorøre ved siden av.