Laks med lun bønnesalat

Det er endelig mai, og med varme og fint vær frister det med lette middager. Denne retten er lett, syrlig, smakfull og fargerik, i tillegg til at den er veldig rask å lage! Har du tilgang på grill må du gjerne grille laksen istedenfor å ovnssteke den – det er ekstra godt. Oppskriften passer til to personer.

Ingredienser

  • 2-3 laksefileter
  • 1 liten slangeagruk
  • 1 ss bergbys sennep eller 1 ss dijonsennep + 1 ts honning
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 boks hvite bønner
  • 1/2 boks brune bønner
  • 1/2 dl finhakket dill
  • Salt og pepper
  • 1/2 lime
     

Oppskrift

Sett ovnen på 180 grader. Krydre laksen med salt og pepper og la den stekes i 15-20 minutter eller til den er gjennomstekt. I mellomtiden lager du bønnesalaten: ha sennep, olje, limesaft, honning, salt og pepper i en gryte. Skyll bønnene godt og la dem renne av seg før du har dem i gryta sammen med dillen. La blandingen stå og putre til laksen er ferdig. Skjær agurk i skiver eller terninger og vend inn i bønnesalaten det siste minuttet. Eventuelt kan du servere agurken ved siden av. Server laks med varm bønnesalat og gjerne litt ekstra lime.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg