Nå som juletiden med småkaker og annet søtt har meldt sin ankomst i butikkene kjenner jeg ofte at søtsuget melder seg. Selv om det er lov til å kose seg litt ekstra en gang i blant kan det være greit med noen litt sunnere alternativer. Årets første oppskrift blir derfor et sunt alternativ som tilfredsstiller søtsuget – nemlig karamelliserte epler med kanel! Idéen og oppskriften kommer fra Linda Stuhaug. Så utrolig godt og enkelt, med både sødme, syrlighet og kanel. Eplene kan brukes til mye, for eksempel kjøleskapsgrøt, havregrøt, cottage cheese, yoghurt, pannekaker eller vafler, eller det du måtte finne på. Serverer du eplene med vaniljeyoghurt, crunchy granola og litt hakkede nøtter har du plutselig en supergod og sunn dessert.
Ingredienser
- 1 eple
- 1/2 – 1 ss sukrin gold
- Masse kanel
Oppskrift
Skjær eplet i jevne, små terninger og ha dem i en bolle som tåler å stå i mikroovnen. Strø over sukrin gold og kanel. Bak eplebitene på full styrke i mikroovnen i 2-3 minutter til de er møre og gode. Stopp gjerne underveis for å være sikker på at du får dem akkurat så myke du vil ha dem. Eplene smaker like godt varme som kalde!