Lyst på en litt annerledes vri på fredagstacoen? Da bør du prøve ut denne tacosalaten! Ferdigproduktene er byttet ut med hjemmelaget kryddermiks og enchiladasaus, og kjøttdeigen er byttet ut med saftig kyllingfilet. Sammen med favorittgrønnsakene dine blir dette et supergodt og litt sunnere alternativ til den tradisjonelle tacoen.
Kylling
- 1 kyllingfilet
- 1,5 l vann
- 1 buljongterning
- 1 dl enchiladasaus + 1 dl av buljongvannet
- Tacokrydder, gjerne hjemmelaget
Kok opp vann og kyllingbuljong i en kjele. Ha i kyllingen og la den småkoke/trekke i 40-45 minutter. Ta ut kyllingen og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Ha enchiladasaus i kjelen og sammen kyllingkjøttet. Smak eventuelt til med tacokrydder, lime og kyllingkraft og la det ligge og trekke mens du gjør klart resten, ca. 15 minutter.
Salat
- Kidneybønner (evt. andre bønner du liker)
- Grønn salat
- Minimais
- Mango
- Syltet rødløk
- Cherrytomater
- Tortillachips
Guacamole
- 1 avokado
- 1/4 – 1/2 lime, saften
- En god neve koriander, grovhekket
- 1/2 – 1 vårløk, finhakket
- Salt og pepper
Topping
- Kesam/rømme/creme friache
- Limebåter
- Koriander
Mos avokado med en gaffel og smak til med vårløk, koriander, salt og pepper. Skjær mango i terninger og salat i strimler. Skyll bønnene og la dem renne godt av seg. Anrett alt på en tallerken sammen med kyllingen. Topp gjerne med litt ekstra enchiladasaus, kesam, limebåter og et dryss frisk koriander og nyt!