Blomkålpizza

Blomkålpizza har lenge vært en hverdagsfavoritt hos meg. Hvis ikke du har prøvd det enda begynner det å bli på tide! Bunnen blir naturligvis ikke sprø, og du bør like smaken av blomkål hvis du skal lage denne. Men når det er sagt er det superdigg, sunt og lettvint. Bunnen er rask å lage,og naturlig gluten- og laktosefri for dem som trenger det. Bruk i så fall glutenfritt havremel. Om hele pizzaen blir gluten- og laktosefri er selvfølgelig avhengig av hva du ønsker å toppe den med.

Denne pizzabunnen er mye mindre mektig enn en vanlig hvetebunn, noe som betyr at du gjerne kan bruke litt ekstra fyll. Her har jeg laget en hvit pizza med bl.a. mozarellaost. Jeg elsker å toppe pizzaen med myke, smaksrike oster, om det så er brie, mozarella eller blåmuggost. Et “hemmelig triks” når du lager pizza med myke oster som legges på stykkevis er å strø et tynt lag finrevet ost utover pizzasausen før du har på resten av fyllet. Da blir pizzaen ekstra saftig og smakfull!

Oppskriften gi én porsjonspizza (altså til 1 person)

Blomkålpizza

Pizzabunn:

  • 1/2 (ca. 250g) blomkål
  • 1 egg
  • 1 ss havremel
  • Salt og pepper
  • Ønsket krydder: jeg bruker timian og oregano

Saus:

  • Creme fraiche
  • Oregano
  • Finhakket hvitløk
  • Finhakket chili
  • Sitronsaft

Fyll:

  • Ca. 30g (eller mer) finrevet gulost etter eget ønske
  • 50-60g skinke eller bacon, skåret i passende biter
  • 1/4 rødløk i skiver
  • 2-3 soltørkede tomater (uten olje)
  • 1/2 vårløk i tynne ringer
  • 1/2 – 1 liten champignon i skiver
  • Fersk mozarella i skiver

Oppskrift

Sett ovnen på 210 grader. Del blomkål i mindre buketter og ha dem i en blenderbolle med kniver. Kjør til du har en finkornet masse. Er bollen din liten bør du gjøre dette i to porsjoner. Ha “blomkålrisen” over i en bolle og sett i mikroen på full styrke i ca. 3 minutter. Ta bollen ut, rør rundt og la dampen slippe ut av mikroovnen. Sett inn i mikroen igjen i 2 minutter til. Rør rundt i blomkålrisen og tilsett ønsket krydder. Tilsett egg og havremel og bland godt.

Hvis du har tid kan du gjerne la blandingen stå litt på kjøkkenbenken, men det er ikke høyst nødvendig. Smør blandingen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Her er det viktig å få et mest mulig jevnt resultat, slik at du ikke ender opp med brente områder på pizzabunnen. Forstek i ca. 15 minutter. I mellomtiden kan du finne frem og gjøre klart fyllet. Oppskriften ovenfor er et resultat av hva jeg hadde i kjøleskapet – bruk det du har/foretrekker.

Jeg pleier å snu bunnen opp ned på bakepapiret så fort den er ferdig forstekt. Smør sausen utover og dryss over et tynt lag finrevet ost. Legg på resten av fyllet i ønsket rekkefølge og sett inn i ovnen igjen i ytterligere 15-20 minutter, eller til osten er gylden. Dryss over frisk basilikum og server straks! Ha gjerne litt ruccolasalat og ristede pinjekjerner på toppen – det setter prikken over i’en.

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg