Bringebærmarshmallows

Hjemmelagde marshmallows er overraskende enkelt å lage, og krever heller ikke mange ingredienser. Denne oppskriften kommer fra Carolina Widell og hennes fantastiske matblogg, og ved å trykke her kommer du rett til innlegget hennes. Jeg måtte rett og slett gjengi den her for å “lagre” oppskriften for meg selv! Passer like godt i kakao om vinteren, som snacks eller som et friskt innslag på sommeren.

Ingredienser

  • 0,5 dl kaldt vann + 4 plater gelatin
  • 2,5 dl frosne bringebær
  • 0,5 dl lys sirup
  • 1 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Litt nøytral olje til formen
  • Litt melis og maizena til å rulle marshmallows i, ca. 50/50 blanding

Oppskrift

Legg gelatinplatene og vannet (0,5 dl) i bollen på kjøkkenmaskinen og la svelle.

Ha bringebær, sirup, sukker og vann (1 dl) i en kjele og kok opp. Blandingen skal bli karamellaktig. Bruk et steketermometer og la koke til blandingen når 120 grader. Rør godt underveis slik at det ikke koker over eller brenner seg.

Plasser en finmasket sil over bollen med gelatin og vann og hell bringebærblandingen gjennom silen og ned i bollen. Tilsett vaniljesukker og pisk på høy hastighet i ca. 10 minutter. Først begynner det å skumme, og etter hvert blir det til en fluffy marshmallow-masse.

Dekk en form (min var 20 x 30 cm) med plastfolie og smør folien med litt nøytral olje. Ha marshmallow-massen i formen og sett kaldt til det stivner (noen timer).

Skjær i passende terninger med en skarp kniv og dryss over melis-maizena-blandingen. Oppbevares kjølig. Holdbarhet ca. 1 uke.


2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg