Kinesiske dumplings

Jeg har veldig lenge hatt lyst til å lage hjemmelagde dumplings, og endelig har jeg fått ut finger’n! Denne oppskriften fant jeg på bloggen Alt Asiatisk, som er en helt fantastisk blogg for den som er glad i asiatisk mat. Oppskriftene er enkle å følge, bildene er fine og bloggen er oversiktlig og fin. Hun har også en bruker på instagram, der det stadig legges ut videoer tilhørende oppskriftene. Jeg gjorde noen bittesmå justeringer, men klikk på linken nedenfor for å komme til orginal-oppskriften. Jeg hadde verken bambusdamper eller vanlig damprist, og har derfor dampet disse i stekepanne. De fungerer imidlertid også å ha dem i en suppe, der du lar dem trekke i suppen til de flyter opp og er ferdige.

Enkle Kinesiske Dumplings

Ingredienser

  • 400g kyllingkjøttdeig
  • 3 vårløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gulrot, i små terninger
  • 1/2 – 1 ts revet ingefær
  • 2 ts maizena
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts flytende kyllingfond
  • 1/2 ts pepper, kvernet
  • 1 pakke (200g, 40 ark) wonton-ark

Oppskrift

Ta frem wonton-ark til tining. Wonton-ark finnes i frysedisken i de fleste asiatiske matbutikker. Her har jeg brukt firkantede, men du får også tak i ovale.

Bland sammen kyllingkjøttdeig, vårløk, hvitløk, gulrot, ingefær og maizena i en bolle. Det enkleste er å bruke plasthansker og elte for hånd. Tilsett resten av ingrediensene og sett blandingen til side i ca. 30 minutter eller mer. Du kan også lage blandingen dagen før og oppbevare den tildekket i kjøleskapet.

Legg 1 ts kjøttfyll omtrent midt på arket, fukte kantene med litt vann og brett sammen på ønsket måte. Her foreslår jeg at du søker opp en film på youtube, da det er mye lettere å forstå seg på enn en beskrivelse i tekst. Det finnes veldig mange måter å brette på, så her er det bare å slå seg løs.

Legg ferdigbrettede dumplings på et brett med bakepapir. Disse kan oppbevares rå i kjøleskapet til dagen etter eller fryses, så lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang.

Ha 1 ss olje i en stor panne og fres dumplings på undersiden til de er sprø. Hell på 1/2 – 1 dl vann (vannet skal stå litt opp på dumplingene, men ikke dekke), ha på lokk og la dem dampe til nesten alt vannet er borte. Mine tok ca. 8 minutter.

Server dumplings med en god soyadip og nyt. Evnetuelt kan du ha dem i suppe eller servere i en god asiatisk salat. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg