Kremet fiskesuppe

Fiskesuppe er utrolig godt, og med en skikkelig kraft i bunn er det lekende lett å få til en knallgod suppe. Her har jeg brukt en torskefilét og en laksefilét, derav målene på 125g, men bruk mengden du ønsker. I tillegg har jeg brukt scampi, men du kan også bruker reker eller blåskjell.

Scampi bør varmebehandles ved høy varme på kort tid for at de skal bli saftige og gode. Jeg har derfor valgt å steke dem i ovnen istedenfor å la dem trekke med i suppa. Du kan også steke dem i panne sammen med litt finrevet hvitløk. Velger du å gjøre det, er det supergodt å koke ut stekepannen med kraften du skal bruke i suppa (etter du har stekt scampi og lagt dem til side).

Tre gode tips når det gjelder fiskesuppe:

  • Skjær opp og finn frem alt på forhånd
  • Bruk god kraft (trykk her for å få oppskrift på superenkel kraft på skalldyr)
  • Vinrester i isbitposer: hvis jeg har igjen en liten slant med vin som jeg ikke skal drikke havner den bestandig i fryseren. Når du fryser vinen i isbitform kan du enkelt tine opp nøyaktig den mengden du trenger til en saus eller suppe

Ingredienser 

  • ½ løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stilk vårløk, finhakket
  • ½ purre (ca. 50g), i skiver
  • 1 skrelt gulrot, i terninger
  • 100g skrelt sellerirot, i terninger
  • 125g torsk
  • 125g laks
  • 10-12 scampi
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl god fiskekraft
  • ½ dl creme fraiche, lett eller vanlig*
  • 1 dl matfløte, lett eller vanlig*
  • 1/2 – 1 ts maizena, rørt ut i kaldt vann (avhengig av type fløte og hvor tykk du vil ha suppa)
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Gressløk, persille

*Du kan bruke kun creme fraiche eller kun fløte hvis ikke du har begge deler, men jeg synes definitivt at det smaker best med en kombinasjon. Du kan også bruke rømme istedenfor creme fraiche, men husk at den ikke tåler varmebehandling like godt.

Oppskrift

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor. Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Stek løk, hvitløk og vårløk et par minutter i smør/olje, til løken er myk og blank. Tilsett hvitvin og la det surre uten lokk til vinen er nesten kokt inn (redusering).

Tilsett resten av grønnsakene (purre, gulrot, sellerirot) og fiskekraften og kok opp. La grønnsakene koke til de er nesten møre, det tar bare noen minutter. Tilsett fløte og gi suppen et lite oppkok. Tilsett 1/2-1 ts maizena rørt ut i litt kaldt vann.

Tilsett fisk og la suppen trekke (ikke koke) til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca. 3-5 minutter.

Krydre scampi med salt og pepper. Stekes ved 225 grader, ca. 5 minutter.

Trekk kjelen av platen, rør inn creme fraiche og smak til med salt, pepper, sitronsaft og friske urter. Fordel suppen og topp det hele med nystekte scampi og litt ekstra friske urter. Serveres med godt brød med smør.      

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg