Lammegryte med grov potetmos

Få ting er bedre enn en god og varmende gryterett om høsten. Denne lammegryta ble til en søndag da jeg hadde lyst på finnbiff, men kun hadde lammeskav i fryseren. Den er derfor laget litt på samme viset som en skikkelig finnbiffgryte, bare med lam i stedet. Du kan selvfølgelig gjerne bytte ut lammeskav med reinskav hvis du ønsker det. Ved siden av gryta serverer jeg en grov og litt ekstra næringsrik potetmos, bestående av blant annet kokte poteter med skall og cottage cheese. Oppskriften passer til to personer.

Lammegryte

  • 1 liten (ca. 120g) løk
  • 1 skive (ca. 80g) sellerirot
  • 3-4 stk (ca. 130g) champignon
  • 4 skiver bacon
  • 150g lammeskav, gjerne halvfrossen
  • 1-1,5 dl vann + 1-2 ts ublandet kyllingfond
  • 150g creme fraiche
  • 2 skiver brunost
  • Evt litt soyasaus eller balsamicoeddik
  • Frisk persille
  • Ferske eller rørte tyttebær til servering

Potetmos

  • Poteter, med eller uten skall
  • Matfløte
  • Salt, pepper, persille
  • Cottage cheese

Oppskrift

Begynn med å sette potetene på kok. Har du dårlig tid kan du kutte dem i mindre biter, men den aller beste potetmosen får du ved å koke potetene hele. Mos potetene sammen med matfløte og cottage cheese, og smak til med salt, pepper og persille. Hvis du ikke liker cottage cheese kan du tilsette litt smør i stedet.

Skrell og skjær løk og sellerirot i terninger. Skjær sopp og bacon i mindre biter. Ha soppen i en stor gryte (uten olje) og la den slippe ut litt vann før du tilsetter løk og sellerirot og bacon. La det hele frese noen minutter, til løken er myk og blank. Legg grønnsakene til side og stek kjøttet i den samme gryta. Tilsett olje/smør hvis du trenger det. Har du en liten gryte kan det lønne seg å steke kjøttet i to omganger. Ha grønnsakene tilbake i gryta.

Tilsett vann, 1 ts kyllingfond, creme fraiche og brunost. La det hele småkoke til grønnsakene er passe møre og potetmosen er ferdig. Smak til med mer kyllingfond, balsamicoeddik/soyasaus, frisk persille, salt og pepper.

Server lammegryten rykende varm sammen med potetmos og ferske eller rørte tyttebær. Gjerne dryss over litt ekstra persille rett før servering.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg