Lompelasagne

Lompelasagne er enkelt, sunt og veldig godt. I tillegg er steketiden kortere enn ved vanlig lasagne, da den ikke har lasagneplater som skal bli myke. Jeg liker å mose cottage cheese klumpfri, men du kan også bruke den rett fra boksen for en enda raskere variant. Oppskriften passer til 2 personer, servert med frisk og god salat.

Ingredienser

  • 400g karbonadedeig
  • 1 stor løk
  • 1/2 chili
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 liten (50g) gulrot
  • 2 skiver (100g) sellerirot
  • 2 soltørkede tomater (ikke de som ligger i olje)
  • 3 ss tomatpuré
  • 200g hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • Kyllingfond og balsamicoeddik etter eget ønske
  • 2 klyper pastakrydder fra cemo (evt. en blanding av rosmarin, timian, basilikum, oregano, persille og paprikakrydder)
  • Salt og pepper
  • 4 lomper
  • 200g cottage cheese
  • 60g revet ost

Oppskrift 

Sett ovnen på 180 grader. Finhakk løk, chili og hvitløk. Skrell og skjær gulrot og sellerirot i terninger, og soltørkede tomater i strimler eller småbiter.

Ha løken i en stekepanne og la den surre litt. Tilsett hvitløk og chili og la det surre i ytterligere 1 minutt. Skyv løken litt til side i pannen og tilsett karbonadedeig.  Tilsett grønnsaker og soltørket tomat mot slutten av steketiden. Ha deretter tomatpuré, hakkede tomater, krydder og vann i kjøttblandingen. Smak til med balsamicoeddik og kyllingfond. La det hele småkoke til kjøttsausen er tykk og fin, og overflødig væske har kokt inn.

Mens kjøttsausen koker kan du mose cottage cheese klumpfri med en stavmikser eller blender.

Legg kjøttsaus, lomper og cottage cheese lagvis i en ildfast form. Jeg legger tre lag med lomper og avslutter med kjøttsaus og revet ost (tilpass antall lag etter størrelsen på formen din).

Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter. Ønsker du en sprø overflate setter du på grillfunksjonen de siste minuttene.

Server med frisk salat og evt. litt godt hvitløksbrød.

 

 

1 kommentar
    1. hello!,I like your writing so so much! percentage we
      keep in touch extra about your post on AOL? I need an expert
      in this space to resolve my problem. May be that’s you! Taking a look ahead to peer you.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg