Myke, saftige grove vafler

I morgen er det 25. mars, og selveste vaffeldagen. Det må selvfølgelig feires med vafler til lunsj. Det ligger allerede noen vaffeloppskrifter på bloggen, men dette må være de beste grove vaflene jeg har laget! Vaflene er saftige, myke og gode, og kesamen gir dem et syrlig preg. Jeg har verken brukt bakepulver eller natron i vaffelrøren. Dette fordi synes at havrevafler har en tendens til å virke tørre fordi de blir for luftige.

Disse vaflene passer godt både til søtt og salt pålegg. Min favoritt er vafler med brunost eller cottage cheese og syltetøy. Skal du bruke kjøttpålegg kan det anbefales å bytte ut sukrin gold med litt salt og krydderurter, og toppe dem med salat, ost og skinke. Det er også supergodt!

Ingredienser 

  • 50g havremel
  • 30g fibra fullkornsmel/finmalt sammalt hvetemel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1-2 ts sukrin gold
  • 1/2 ts vaniljeessens
  • 100g kesam
  • 1/2 dl melk
  • 2 egg

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle før du tilsetter vaniljeessens, kesam, melk og egg. Bland godt og la røren svelle på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter, til vaffeljernet er varmt. Ha litt meierismør i vaffeljernet og stek gyldne vafler. Legg dem oppå hverandre etter hvert som de blir ferdige. Nytes med en gang eller i matpakken dagen etter.

Vafler er supert å fryse. Legg dem i en frysepose med et lite stykke bakepapir mellom hver vaffel, så kan du enkelt tine så mange du vil ha. Gi dem gjerne en rask tur innom brødristeren etter de har vært frosset.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg