Pasta med scampi og kremet tomatsaus

Jeg tyr ofte til en enkel pastarett hvis jeg vil ha noe raskt og godt til middag. Denne varianten krever få ingredienser, men er likevel full av gode smaker. I tillegg tar det kun 10-15 minutter fra du tar frem stekepannen til du har maten på bordet!

Tre tips før du setter i gang:

Bruk gode cherrytomater med mye smak 

Bruk rå scampi fremfor ferdig kokte

Scampi skal stekes raskt (totalt 3-4 min) ved relativt høy varme. Steker du dem for lenge blir de seige. Gjør derfor alt klart på forhånd, og sørg for at du har pastaen på kok før du begynner å steke scampi

Ingredienser

  • Ønsket mengde taglitatelle, gjerne fullkorn (ta vare på litt av kokevannet)
  • En klatt smør
  • Olje til steking
  • Ca. 150g rå scampi
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Skall fra ca. 1/2 sitron (kun det gule)
  • 1,5 dl matfløte (evt. 1 ts maizena)
  • 100g ferske cherrytomater
  • Evt. maizena utrørt i litt vann ved behov

Oppskrift

Vask cherrytomatene godt og ha dem i en skål som tåler varme. Hell over kokende vann og la dem ligge i det vamre vannet i 5-6 minutter. La dem avkjøles til du klarer å ta i dem og fjern skinnet. Mos dem lett med en tresleiv, gaffel eller liknende.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet (men ta vare på en liten kopp av vannet) og tilsett en klatt smør.

Varm opp litt olje i en panne og fres hvitløk, sitronzest og scampi over middels-høy varme. Krydre med salt og pepper underveis. Scampiene skal bli lett rosa i fargen (ca. 1-2 minutter på hver side).

Ha matfløte og tomater i pannen med scampien. Tilsett litt av pastavannet. Ønsker du en tykkere saus kan du tilsette ca. 1 ts maizena utrørt i litt kaldt vann. Gi det hele et raskt oppkok. Ha pastaen i pannen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over litt finsnittet vårløk (den grønne delen) eller litt friske urter rett før servering.   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg