Grønnsaker i brød og rundtstykker er en super måte å lure inn ekstra grønt i hverdagen på. I tillegg får du et saftigere resultat. Her har jeg laget grove rundstykker med revet rødbete, noe som gjør dem spennende både i smak og farge. Supergode med både smørost, avokado, skinke og gulost.
Ingredienser
- 150g sammalt hvetemel, finmalt
- 100g hvetemel
- 2 ts gjær
- 1,25 dl lunkent vann
- 1/2 ts salt
- 1 rå rødbete (ca. 120g ferdig skrelt), finrevet
- 1 ss olivenolje/mykt smør
Fremgangsmåte
Bland sammen alt det tørre. Tilsett vann og revet rødbete og elt deigen godt i kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10-15 min. Tilsett 1 ss mykt smør eller olivenolje mot slutten av eltingen. Dekk bakebollen med plast/kjøkkenhåndkle, og la deigen etterheve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Ha deigen på et lett melet bakebord og del den opp i ca. 6 emner. Trill runde boller og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til med plast og la rundstykkene etterheve 30-45 minutter.
Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 220 grader (over- og undervarme), ca. 15-20 minutter. De skal gi en hul lyd når du dunker dem lett på undersiden. Avkjøles på rist.
Helt klart noe for RØDE Brit…