Rødbeterundstykker

Grønnsaker i brød og rundtstykker er en super måte å lure inn ekstra grønt i hverdagen på. I tillegg får du et saftigere resultat. Her har jeg laget grove rundstykker med revet rødbete, noe som gjør dem spennende både i smak og farge. Supergode med både smørost, avokado, skinke og gulost.

Ingredienser

  • 150g sammalt hvetemel, finmalt
  • 100g hvetemel
  • 2 ts gjær
  • 1,25 dl lunkent vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 rå rødbete (ca. 120g ferdig skrelt), finrevet
  • 1 ss olivenolje/mykt smør

Fremgangsmåte

Bland sammen alt det tørre. Tilsett vann og revet rødbete og elt deigen godt i kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10-15 min. Tilsett 1 ss mykt smør eller olivenolje mot slutten av eltingen. Dekk bakebollen med plast/kjøkkenhåndkle, og la deigen etterheve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Ha deigen på et lett melet bakebord og del den opp i ca. 6 emner. Trill runde boller og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til med plast og la rundstykkene etterheve 30-45 minutter.

Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 220 grader (over- og undervarme), ca. 15-20 minutter. De skal gi en hul lyd når du dunker dem lett på undersiden. Avkjøles på rist. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg