En kald smoothie er godt og avkjølende i sola. Smoothie passer perfekt ved siden av frokosten, lunsjen eller kveldsmaten, eller bare som et lite mellommåltid i seg selv. Her har jeg laget en gul smoothie med smak av appelsin og banan.
Tips: Ha alltid de våte eller mykeste ingrediensene nærmest knivbladene i blenderen, og de frosne/harde ingrediensene på toppen. Da slipper du å stoppe opp flere ganger for å hjelpe maskinen.
Smoothie (2 glass)
- 2 dl vaniljekesam
- 1 appelsin
- 1 banan, frosset i skiver
- Evt. 4 ss havregryn for en mer mettende smoothie
- Isbiter
Skrell og del appelsin i grove biter. Prøv å fjerne så mye som mulig av det hvite under skallet. Du kan også presse ut saften istedenfor å bruke hele appelsinen, men jeg synes det er like greit å bruke alt. Ha apelsin, vaniljekesam, banan og isbiter i en blender. Tilsett havregryn hvis du ønsker det. Kjør til konsistensen er jevn og fin. Smak eventuelt til med revet appelsinskall til slutt.