Scones er enkelt og raskt og lage, da det ikke krever verken heving eller elting. Deigen blandes raskt sammen og fordeles utover en bakeplate. Denne oppskriften gir saftige scones med sprø skorpe, og er inspirert av denne oppskriften fra detsøteliv.no. Scones er best når de er ferske og lune, så frys ned det du ikke spiser med det samme.
Ingredienser
- 100g sammalt spelt, finmalt
- 100g havremel
- 2 ts bakepulver
- 150g vaniljekesam (mager eller vanlig)
- 0,5 dl melk
- 50g rosiner + kokende vann
- En god neve grovhakkede valnøtter
- Litt (brunt) sukker til toppen, kan sløyfes
Oppskrift
Begynn med å bløtlegge rosinene: ha rosiner i en skål, hell over kokende vann og la rosinene ligge i det varme vannet i minst 15 minutter (gjerne opp mot 1 time). Dette gjør at rosinene ikke trekker til seg væsken i baksten, og resultatet blir dermed mer saftig.
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Bland speltmel, havremel og bakepulver i en bolle. Tilsett kesam og melk og kna deigen raskt sammen (deigen blir litt klissete). Tilsett valnøtter og rosiner og kna dem raskt inn i deigen.
Form deigen til en sirkel på at stekebrett kledd med bakepapir. Bruk gjerne litt vann på hendene for å forme deigen. Bruk en skarp kniv og skjær dype snitt i deigen.
Gjerne pensle toppen med melk og dryss på litt brunt sukker hvis du vil ha dem ekstra søte. Sukkeret gir en lett karamellisert smak på skorpen.
Stekes midt i ovnen, 15-20 minutter. Avkjøles på rist.
Nam! 🙂 så godt det så ut! 🙂
Så bra! Håper det smaker hvis du prøver dem 🙂