Steam buns med pulled chicken, enkel teryakisaus og chilimajones

Jeg synes steam buns (eller bao buns) er utrolig godt. Du kan gjerne lage bollene selv, men her har jeg tatt enkleste vei og brukt matnyheten frosne steam buns fra Hatting. Dette gjør at middagen blir utrolig rask og enkel! Lag gjerne dobbel porsjon av saus og chilimajones hvis du er glad i mye saus.

Til to personer

  • 1 stor kyllingfilet + 1 bunjongterning
  • 1 gulrot
  • Agurk
  • Hjertesalat
  • Syltet rødløk
  • 4 steam buns

Chilimajones

  • 2 ss majones
  • 1 ss creme fraiche (eller kun majones)
  • Sweet chili saus
  • Sriracha-saus (hvis du liker det litt spicy)

Teryakisaus

  • 1 stort fedd hvitløk
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1-2 ts sesamfrø (helst ristet)
  • ½ ss riseddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts honning
  • ½ ss maizena

Kok opp vann og buljong i en liten kjele (du skal ha så mye vann at det dekker kyllingen). Legg i kyllingfileten og la den trekke under lokk i 20-30 minutter, eller til den virker ferdig. Ta fileten ut av vannet og la den hvile noen minutter.

I mellomtiden gjør du klar grønnsaker: skrell gulroten og skjær salat, agurk og gulrot i tynne strimler.

Rør sammen majones, creme fraiche og chili suas. Smak deg frem, slik at chilimajonesen blir passe sterk.

Teryakisaus: fres finhakket hvitløk i olje, 1-2 minutter. Pass på at den ikke svir seg. Tilsett øvrige ingredienser, unntatt maizena. Gi sausen et oppkok og tilsett maizena utrørt i litt kaldt vann. La sausen småkoke noen minutter. Husk å smake til! Blir den for salt kan du spe den ut med litt vann, og tilsette litt mer sødme og syre. Sausen vil tykne enda mer når den får avkjølt seg.

Anretning:

Riv kyllingfileten fra hverandre med to gafler og vend inn så mye saus du ønsker.

Tilbered steam buns som angitt på pakken, fyll dem med pulled chicken, grønnsaker, teryakisaus og chilimajones og topp det hele med syltet rødløk. Litt frisk koriander og en liten skvis med limesaft passer også godt hvis du har det.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg