Tropisk smoothiebowl

Smoothiebowl er en perfekt måte å få i seg ekstra frukt og grønnsaker på. En vanlig smoothie på kun bær og juice gir lite næring, og holder deg ikke mett så lenge. Tilsetter du derimot grønnsaker og en form for protein, i tillegg til å toppe smoothien med masse godt, får du et mer mettende og næringsrikt lite måltid.

Her har jeg brukt smoothieblanding fra Coop, som består av ananas, mango og papaya. Den store posen er delt opp i flere praktiske porsjonsposer á 150 gram. Videre har jeg tilsatt gulrot, som gir både fiber, god smak, og en nydelig farge. Proteinkilden i smoothien er gresk kokosyoghurt fra yoplait. I toppingen får du både sunt fett, grove karbohydrater og gode næringsstoffer.

Oppskrift

 • 150g frossen frukt, blandet: ananas, mango og papaya
 • 1 mellomstor gulrot (ca. 100g)
 • 100g gresk kokosyoghurt
 • Topping
  • Naturelle kokosflak, ristet i tørr teflonpanne
  • AXA 4-korn, ristet i tørr teflonpanne med sukrin gold og kanel
  • Granateplekjerner
  • Eple, i skiver

Fremgangsmåte

Ta frem frossen frukt, og la den tine på kjøkkenbenken i 15-20 minutter. Lar du frukten tine litt før du lager smoothie slipper du å bruke ekstra væske. Skrell gulroten og skjær den i mindre terninger. Ha frukt, gulrot og kokosyoghurt i en stavmikser/kraftig blender og kjør til du har en tykk og jevn masse. Stopp gjerne en gang eller to underveis for å dra ned fra kantene.

Husk at smoothien skal være så tykk at den skal kunne spises med skje. Fra en matbloggers perspektiv vil jeg påstå at en perfekt smoothiebowl har en kosistens som gjør at du kan ta både 10 og 20 bilder, uten at toppingen synker til bunns 🙂 Topp smoothien med det du måtte ønske og nyt!

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg