Det har endelig blitt litt vårlig i lufta, og da frister det skikkelig med en litt lettere middag. Denne salaten må prøves! Selv om den ikke inneholder kjøtt er den overraskende mettende, og full av sunne og gode næringsstoffer. Server den fargerike salaten sammen med nystekt brød eller rundstykker med litt godt smør og nyt den i sola. Til en porsjon:
Ingredienser
- 50-100g blandet salat (jeg brukte ruccolamix)
- Fetaost (jeg brukte naturell)
- Syltet rødløk, oppskrift her
- Cherrytomater, delt i to
- 1/2 stor, moden avokado
- En neve usaltede cashewnøtter
- Eventuelt nykvernet salt og pepper
Oppskrift
Sett ovnen på 200 grader. Grovhakk nøttene og la dem ristes i ovnen på en bakeplate kledd med bakepapir i ca. 10-15 minutter, eller til de er gylne og fine. Pass godt på så ikke de svir seg – rør i nøttene et par ganger underveis. Ha salat, fetaost, syltet rødløk og cherrytomater i en bolle. Skjær avokado i tykke skiver og topp med avkjølte, ristede cashewnøtter. Smak til med nykvernet salt og pepper og nyt!