Halloumi i pita med balsamico og granateple

Har du prøvd halloumi før? Halloumi er en fast ost som er en god erstatning for kjøtt hvis du ønsker å lage en vegetarmiddag. Den er en fin proteinkilde, ettersom 100g halloumi inneholder hele 20g protein. Den kan både stekes og grilles, og kan med andre ord brukes på samme måte som kjøtt, ettersom den har et veldig høyt smeltepunkt. Det eneste du må huske på er at halloumi trenger høy varme (fra stekepanne eller grill), og at den ikke må stekes/grilles for lenge. Bruker du for lav varme eller varmebehandler den for lenge vil du ende opp med en salt gummiaktig klump. Tilbereder du den riktig vil du derimot få en smaksrik ost som er sprø på utsiden og litt myk inni. Her har jeg laget halloumisalat servert i grove pitabrød, men prøv gjerne halloumi som burger, i wraps eller på grillen med honning og nykvernet pepper.

Ingredienser (1 person) 

  • 1 pitabrød, gjerne fullkorn
  • Salat
  • 1 gulrot i tynne strimler
  • Agurk
  • Granateplekjerner
  • Balsamicosirup
  • Ca. 150g halloumi
     

Oppskrift

Halloumi tar veldig kort tid å steke, og det er derfor lurt å gjøre alt annet klart på forhånd: kutt opp salat og agurk, skrell gulrot og lag tynne strimler av gulroten med en potetskreller eller liknende og skrell granateplet. Bruk gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig! Lag hjemmelagde pitabrød eller varm opp ferdigkjøpte pitabrød etter anvisningen på pakken. Alternativt kan du bruke tortillas istedenfor pitabrød hvis du heller foretrekker det. Varm opp en teflonpanne med litt smør til middels varme. Skjær halloumi i skiver på 0,5 – 1 cm og stek dem raskt på begge sider til osten er gyllen og fin. Her er det veldig viktig å være rask! Steker du den for lenge vil du ende opp med seige, gummaktige skiver. Anrett pitabrød, salat, gulrot, agurk og halloumi på en tallerken og topp det hele med granateplekjerner og balsamicosirup.

7 kommentarer

Siste innlegg