Fargerik salat på glass

En mettende salat er perfekt lunsj på jobb eller skole, men salaten kan bli litt dvassen og kjedelig av å ligge i kjøleskapet med dressing på fra dagen før. Trikset er å lage salat på glass! Da kan du lage salaten en dag eller to i forveien, og fortsatt bevare sprøheten. Legg dressingen i bunn, og legg deretter de andre ingrediensene lagvis. En generell “regel” er å legge de mest fuktige/tunge ingrediensene nederst og avslutte med frisk salat. Jeg ble inspirert til å lage salat på glass etter å ha funnet denne oppskriften på melk.no. Oppskriften nedenfor er nesten helt lik, med kun noen få små justeringer.

Ingredienser (to glass)

  • Syltet rødkål (her bruker jeg denne oppskriften, men bytter ut rødløk med rød hodekål)
  • 1 dl byggryn
  • 1/2 buljongterning + 2,5 dl vann (jeg bruker kyllingbuljong)
  • 2 dl cottage cheese
  • 1-2 ss limesaft
  • 2-3 ss fersk koriander
  • Fersk ingefær
  • Salt og pepper
  • 1/2 brokkoli
  • Ønsket mengde hjertesalat, grovhakket
  • To never mandler, grovhakket
  • To never rosiner
     

Oppskrift

*Syltet rødkål lages enkelt ved å følge denne oppskriften og bytte ut rødløk med rødkål. Du kan også erstatte syltet rødkål med syltet rødløk.

Begynn med å koke byggryn i buljongvann. Jeg bruker disse, som ikke trenger å bløtlegges på forhånd, men her må du bare følge anvisningen på pakken. Kok opp litt lettsaltet vann (ca. 1 cm vann) i en annen kjele og del brokkoli i små buketter. Ha brokkoli i kjelen når vannet koker, sett på lokk og la den småkoke i 2-3 minutter. Skyll deretter i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Dressing: Ha cottage cheese i en egen skål og smak til med limesaft, finhakket koriander, revet ingefær, salt og pepper. Målene ovenfor er bare veiledende, for her må du tilpasse dressingen etter egen smak. Du kan gjerne mose dressingen jevn med en stavmikser, men jeg synes ikke dette er nødvendig.

Dandering: Fordel cottage cheese-dressing i bunn av de to glassene. Legg på et lag med rødkål, brokkoli og byggryn. Fortsett med rosiner og grovhakkede mandler, og avslutt med hjertesalat. Sett på lokk og oppbevar salaten i kjøleskap til den skal spises.

Tips: Bruker du et litt stort glass med litt ekstra plass kan du riste salaten godt og spise den rett fra glasset når det er tid for lunsj. Hvis ikke kan du fordele salaten utover en tallerken og blande godt. 

1 kommentar
    1. Hei du har ein så fin blogg verden vakreste ❤️👏🏻🥇❤️ Håper du vil følge bloggen min på min ferd❤️ Og at du kommentere om tema i bloggen min. Ha ein fin lørdag

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg