Frisk og proteinrik bringebærfromasj

God søndag! Jeg har fått mange forespørsler etter oppskriften på denne etter å ha publisert bilde på Instagram, og her kommer den altså. Her har du en deilig og frisk bringebærfromasj som kan nytes både til dessert, mellommåltid og kveldskos! Jeg var usikker på om jeg skulle kalle dette for mousse eller fromasj, men ifølge tine.no er forskjellen på fromasj og mousse at fromasj lages med gelatin, mens en mousse er basert på stivpisket krem. Så da blir vel dette en fromasj.

Oppskriften er basert på denne oppskriften, som igjen er inspirert av Linda Stuhaugs oppskrift på appelsinfromasj. Denne bringebærfromasjen er basert på kesam og frosne bringebær, og den er dermed både frisk og proteinrik.

Ingredienser (to porsjoner)

  • 150g frosne bringebær
  • 1 ss sukrin gold (eventuelt sukker)
  • Noen dråper vaniljeessens
  • 150g mager kesam
  • 1 eggehvite
  • 2 gelatinplater
     

Oppskrift

Begynn med å bløtlegge gelatinplatene i litt kaldt vann. Dette tar ca. 5 minutter. Ha bringebær og sukrin gold i en liten kjele og kok forsiktig opp. La det småkoke under omrøring i ca. 5 minutter. Ha deretter alt over i en blender og kjør til du har en jevn bringebærsaus. Ha litt over halvparten over i en skål til avkjøling og resten tilbake i gryta.

Bland avkjølt bringebærsaus med kesam og noen dråper vanilijeessens og stivpisk eggehviten. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i den varme bringebærsausen. Ta kjelen til side og la sausen avkjøles litt før du blander dem med kesamblandingen. Vend til slutt inn stivpisket eggehvite og fordel blandingen i to porsjonsskåler eller en større bolle og sett i kjøleskapet så den stivner. Detter tar ca. 4-5 timer, avhengig av størrelsen på formene du bruker.

Fromasjen er god i seg selv, men pynt gjerne med litt friske/frosne bær og sitronmelisse eller mynte ved servering.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg