Jeg synes vanlig taco med kjøttdeig kan være kjedelig, men med enkle grep blir tacomiddagen med en gang mer spennende og smakfull. Denne tacovarianten består av knasende sprø hjemmelagde kyllingnuggets, servert med en smakfull saus, guacamole og syltet rødløk. Topp gjerne med fersk mango også hvis du har det, evt. litt spicy mangosalsa.
Ingredienser
- Kyllingen
- 1 kyllingfilet
- 1 egg
- Tortillachips (jeg brukte disse)
- Mangodressing
- Hjemmelaget mangochutney (evt. kjøpt)
- Rømme (eventuelt creme fraiche eller kesam)
- Guacamole
- Avokado
- Lime, saften
- Salt og pepper
- Finhakket vårløk, kan sløyfes
- Frisk koriander, kan sløyfes
- Tilbehør
- Syltet rødløk
- Grønn salat
- Cherrytomater
- Lomper eller tacolefser
- Ekstra tortillachips
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme, og skjær kyllingen i jevnstore biter. Knus tortillachips og legg dem utover en tallerken. Det enkleste er å legge chipsen i en brødpose og knuse dem med et kjevle. Knekk egget i en egen skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Vend én og én kyllingbit først i egg, så i tortillasmulene, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Pass på at ingen biter ligger oppå hverandre. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbitene.
Bland sammen mangochutney og rømme. Forholdet mellom rømme og mangochutney kommer an på hvor sterk mangochutneyen er, og dine egne smakspreferanser. Jeg brukte ca. 2 ss rømme til 3 ts chutney.
Mos avokado med en gaffel og smak til med finhakket vårløk, limesaft, koriander, salt og pepper.
Sett alt tilbehøret frem i skåler og server. Topp gjerne tacoen med litt ekstra koriander.