Lammeskav i pita med tyttebær-rømme

Fylte pitabrød er rask og god middag, og er også fin mat å ta med i parken på en varm sommerdag. Jeg synes hjemmelagde pitabrød er aller best – og det er også overraskende enkelt å lage. Har du ikke tid (eller lyst) til det kan det selvfølgelig kjøpes ferdig på butikken. Det er lite som ikke passer i et pitabrød. Her har jeg fylt dem med lammeskav og grønnsaker. Oppskriften er beregnet til én person.

Ingredienser

  • 75g lammeskav (jeg bruker hverdagslam fra Gilde)
  • 1/4 stor rødløk, i grove båter
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1-2 ts soyasaus
  • Timian og rosmarin

Tyttebær-rømme:

  • Rømme/creme fraiche
  • Tyttebær (eventuelt tyttebær eller tyttebærsyltetøy)*
  • Eventuelt søtning etter eget ønske*

Tilbehør

  • Salat
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • 1-2 pitabrød, gjerne hjemmebakt

Fremgangsmåte

Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, timian og rosmarin i en liten skål og vend inn kjøttet. Sett til side og la det stå og marinere mens du gjør klart resten.

Begynn med å lage tyttebær-rømmen: utgangspunktet er rømme eller creme fraiche og tyttebær, men mengdeforhold er vanskelig å si. Det samme gjelder søtning. Jeg brukte frosne (naturelle) tyttebær som jeg lot tine litt på kjøkkenbenken først, og syntes derfor det var nødvendig med litt sødme i tillegg. Bruker du rørte tyttebær/tyttebærsyltetøy vil du antakeligvis ikke trenge å tilsette sukker.

Gjør klart alt av tilbehør før du begynner på kjøttet: vask og kutt salat, cherrytomater og agurk og sett pitabrødene i ovnen.

Varm opp en panne med litt smør/olje til middels varme. Stek rødløken til den begynner å bli myk. Tilsett deretter finhakket hvitløk sammen med kjøttet og marinaden. Fres i varm panne i noen minutter, til kjøttet så vidt er gjennomstekt. Dette tar kort tid hvis du bruker lammeskav.

Fyll pitabrødene med kjøtt, salat og annet fyll etter eget ønske og topp det hele med tyttebær-rømme. Litt hakkede, ovnsristede valnøtter eller cashewnøtter gjør seg også godt her!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg