Rødbeterull

Grønnsaksrull er perfekt til lunsj, og en super måte å få i seg litt ekstra grønnsaker på. Jeg har tidligere laget en variant med spinat som du finner her. Denne gangen har jeg valgt å bruke rødbeter i stedet. Rødbetene gir en litt jordaktig og søtlig smak.

Ingredienser

  • 200g fersk rødbete (vekt uten skall)
  • 3 egg
  • 3 ss sammalt hvete
  • Salt og pepper
  • Krydderurter: jeg synes timian smaker spesielt godt til rødbete
  • Ønsket fyll. Jeg bruker:
    • Smørost eller avokado i tynne skiver
    • Skinke
    • Salat
    • Agurk, tynne skiver

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skrell og skjær rødbete i grove biter. Ha dem i en blenderbolle med kniver og kjør til du har en jevn, “finrevet” masse. Har du ikke en kraftige blender kan du bruke den fine siden på et rivjern. Ha ett egg i blenderbollen og kjør videre til du har en jevn masse. Tilsett deretter de siste to eggene sammen med mel og krydder. Bland godt.

Fordel blandingen jevnt utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Dra bakepapiret over på en rist og la den avkjøles helt. Vend “kakebunnen” over på et nytt bakepapir og dra forsiktig av det gamle.

Hvis du velger å bruke avokado og agurk (eller andre grønnsaker) er det viktig å skjære dem i tynne skiver, slik at de lett lar seg bøye når du skal rulle sammen. Hvis ikke kan du risikere at grønnsakene lager hull i rødbeterullen.

Fordel ønsket fyll utover hele “kakebunnen” og rull sammen fra langsiden. Pakk i plast og oppbevar i kjøleskap frem til den skal spises.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg