Steam buns med spicy torsk og chilimajones

Jeg elsker steam buns, og kun fantasien setter grenser for hva de kan fylles med. Jeg har prøvd med både kylling, crispy duck og svinekjøtt. Nå er det en sjømat-variant som står for tur. Du kan gjerne vende den marinerte torsken i mel, egg og cornflakes eller griljermel og steke på høy varme i olje for en crispy variant, men denne gangen har jeg valgt å holde det helt enkelt. Her får torsken følge av en enkel asiatisk salatblanding, syltet rødløk, chilimajones og edamamebønner. Jeg har brukt frosne steam buns fra Hatting.

Torsk (til 4 steam buns)

  • 200-250g torskefilet
  • 1/4 rød chili, finhakket
  • 1 ts revet limeskall
  • En liten bit ingefær (lillefinger-størrelse), finhakket
  • 1 lite fedd hvitløk, finhakket
  • Frisk koriander (jeg brukte ca. 1/2 potte), hakket
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,25 dl fiskesaus
  • 1 dl vann
  • 1/2 ss honning

Bland chili, limeskall, ingefær, hvitløk og koriander i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak evt. til med mer soyasaus og lime. Skjær torsken i jevnstore, litt brede strimler. Hell marinaden over torsken, bland godt, dekk til og sett kjølig til marinering. Fisken bør stå minst 1 time, men gjerne over natten. Jo lenger fisken får stå og trekke i marinaden, desto mer intens blir smaken.

Steking (når du er ferdig med å tilberede alt tilbehøret):

  • Crispy variant: Løft opp torsken fra marinaden med to gafler og la den renne av seg litt før du vender den i mel. Vend den deretter i pisket egg, og til slutt i cornflakes eller griljermel. Gjør deg ferdig med alle torskebitene før du steker dem på medium-høy varme i litt olje i en stekepanne.
  • Uten panering: legg torsken og marinaden over i en ildfast form. Stekes i ovnen på 200 grader til fisken flaker seg lett.

Asiatisk salat

  • Gulrot, grovrevet
  • Hodekål (kan erstattes med salat), finsnittet
  • Agurk (grovrevet og avrent)
  • Limesaft
  • Soyasaus
  • Honning

Riv agurk på den grove siden av et rivjern. Klem ut så mye vann du klarer før du har den i en bolle sammen med grovrevet gulrot og finsnittet (ny)kål. Tilsett litt soyasaus og klem over limesaft. Ringle over litt honning. Bruk hendene til å massere væsken godt inn i kålblandingen og sett kjølig til servering.

Chilimajones

Du kan gjerne lage majonesen fra bunn, men jeg har laget en juksevariant av kjøpemajones, srirachasaus (sterk chilisaus), en klype brunt sukker og litt limesaft.

Anretning

Tilbered steam buns etter anvisningen på pakken og fyll dem med asiatisk salat, torsk og syltet rødløk. Topp det hele med chilimajones og frisk koriander, og server edamamebønner ved siden av (kan sløyfes).

1 kommentar
    1. Jeg må si at du tar noen veldig flotte bilder og legger maten fint. For jeg hater torsk og har lyst til å ta en bit hihi. Sikkert veldig godt for de som liker torsk. <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg