Hamburger med brie og syltet rødløk

Hamburger trenger ikke å være kjedelig og usunn fastfood. Her har jeg laget en kyllingburger med hjemmelagde grove hamburgerbrød og sprø søtpotetfries. Når du i tillegg topper burgeren med god brie og syltet rødløk blir det en skikkelig luksusburger, full av gode smaker! Jeg har brukt kyllingkjøttdeig, men du kan også bruke kyllingfilet hvis du foretrekker det. En velsmakende, enkel og næringsrik middag!

Ingredienser

 • 400g kyllingkjøttdeig
 • 1 egg
 • 3 store soltørkede tomater, finhakket
 • Salt og pepper
 • 1/2 ts sriracha saus
 • 2 ss frisk timian, finhakket
   

Tilbehør

Oppskrift

Rør raskt sammen ingrediensene til hamburgerne. Ikke rør mer enn nødvendig, men sørg for at alt er godt blandet. Dette kan gjerne gjøres litt i forkant, slik at smakene setter seg godt. Dekk til med plast og la farsen stå i kjøleskapet til du er klart til å steke burgere.

Del farsen i 4 like store deler. Jeg bruker kjøkkenvekt til dette for å være sikker på å få jevnstore burgere. Videre bruker jeg hamburgerpresse, men du kan fint lage burgere uten. Bruk uansett litt kaldt vann i pressen/hendene når du former burgerne, slik at det ikke klisser så lett.

Varm opp en panne med litt smør/olje og stek burgerne raskt på begge sider så de får en fin og gyllen stekeskorpe. Legg dem deretter på et stekebrett med bakepapir og sett inn i ovnen sammen med søtpotetfries de siste 5-10 minuttene, avhengig av burgernes størrelse. *SE TIPS*

*TIPS*: Her har jeg stekt burgerne ved 225 grader fordi jeg laget søtpotetfries samtidig. Har du ikke noe som skal stekes samtidig kan du like gjerne ha ovnen på 180 grader og steke dem i 10-15 minutter. Da er du enda mer sikker på et saftig resultat, også får du jo tatt oppvasken i mellomtiden også 😉

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg