Hjemmelaget burger med blåmuggost og syltet rødløk

Hjemmelaget hamburger er rask og enkel middag. Med litt kreativitet i valg av tilbehør blir den vanlige burgeren omgjort til en skikkelig smaksbombe. Her kommer oppskriften på en saftig burger med blåmuggost og syltet rødløk, servert med sprø søtpotetfries.

Når det kommer til hamburgere er det best å bruke kjøttdeig fremfor karbonadedeig, da den høye fettprosenten i kjøttdeigen gir saftigere burgere. Eventuelt kan du bruke en blanding av kjøttdeig og karbonadedeig. Burgerne kan gjerne lages halvferdig på forhånd, slik at kun stekingen gjenstår når du skal lage middag. Andre tips når det gjelder hamburgere:

Kna deigen forsiktig sammen, men sørg for at ingrediensene er godt blandet.

Burgere skal alltid stekes kalde

Burgere krymper mye under steking. Lag dem derfor større enn størrelsen du ønsker å ende opp med

Sørg for at burgerne er jevne i tykkelsen (her kan en burgerpresse være til god hjelp)

Press burgeren forsiktig ned i midten før steking. Da unngår du at den buler under steking.

Vent med saltet til rett før du legger burgeren i panna/på grillen, da salt kan tørke ut kjøttet

Hamburger

  • 400g karbonadedeig/kjøttdeig (gjerne en blanding), kjøleskapskald
  • 1 egg
  • 3 ts BBQ-saus
  • Salt og pepper
  • Røkt paprikakrydder

Tilbehør

Fremgangsmåte 

Kna sammen kjøttdeig, egg, BBQ-saus, røkt paprikapulver og pepper (vent med saltet!). Jeg veier den ferdige massen for å få nøyaktig like store burgere, men det er selvfølgelig valgfritt. Jeg laget fire burgere av denne oppskriften. La burgerne hvile i kjøleskapet mens du gjør klart resten.

Lag søtpotetfries (eventuelt ovnsstekte potetbåter), vask og tørk salatblader og skjær tomaten i skiver. Jeg venter med å ta blåmuggosten ut av kjøleskapet til jeg skal steke burgere, da det er lettere å skjære kald blåmuggost i skiver.

Stek burgere raskt på høy varme på begge sider for å gi dem en fin stekeskorpe. Jeg bruker litt olje og litt meierismør. Skru ned varmen, legg på ønsket mengde blåmuggost i tykke skiver og la burgerne ettersteke til de er så vidt gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på burgeren.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg