Fisketaco med sprø torskenuggets, spicy ananas-salsa og avokadokrem

God fredag! Personlig har jeg ingen tradisjon på tacofredag, men her kommer det i hvert fall en smakfull og litt annerledes taco-oppskrift. Taco kan varieres i det uendelige, både når det gjelder tilbehør og hoveddel. Blomkåltaco er veldig populært for tiden, med du kan også prøve bønner eller sopp for en vegetarvariant. Eller hva med taco med pulled pork eller kylling istedenfor kjøttdeig?

Mange synes fisk kan være kjedelig, men det trenger det absolutt ikke å være. Fisk, særlig hvit fisk som torsk, er mild på smak, og egner seg derfor svært godt til taco. I Mexico er det faktisk like vanlig å bruke fisk som kjøtt i tacoen. En super måte å spise mer fisk på!

Her har jeg laget en tacovariant med sprø, ovnsbakte torskenuggets. Som tilbehør serverte jeg spicy ananas-salsa, avokadokrem, syltetrødløk og (hjemmelagde) halvgrove tacolefser, i tillegg til litt frisk grønn salat. Ikke la deg skremme av en lang liste med elementer/ingredienser, for det meste kan gjøres klart på forhånd. Det eneste du trenger å vente med er å panere fisken. Oppskriften passer til to personer.

Spicy ananas-salsa

  • 1/2 ananas
  • 1/2 chili, finhakket
  • Frisk koriander, grovhakket
  • Ca. 1/2 lime (saft og skall)
     

Her har jeg tatt utgangspunkt i denne oppskriften på spicy mangosalat, men byttet ut mango med ananas. Rens ananas for skall og kjerne og skjær i små terninger. Bland ananas, chili, koriander, limesaft og limeskall i en bolle. Smak til underveis. Dekk til og la salsaen stå kaldt frem til servering. Husk at smakene blir mer fremtredende etter hvert, så hold igjen litt på chili og lime hvis du lager salsaen god tid i forveien.

Avokadokrem

  • 1 avokado
  • 50g kesam
  • 1/4 – 1/2 lime, saften
  • En liten vårløk, finhakket
  • Koriander, grovhakket
  • Salt og pepper
     

Skrell avokado og mos den med en gaffel. Tilsett kesam og vårløk og smak til med lime, koriander, salt og pepper. Dekk til og sett kjølig frem til servering (husk at avokadoen blir brunaktig hvis den får stå for lenge).

Sprø torskenuggets

  • 250-300g fersk torskefilet
  • 2 ss sammalt hvete
  • 1/2 ts havsalt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 egg, sammenvispet
  • 2 tørre brødskiver
     

Knus brødskivene til de er så godt som pulverisert. Jeg bruker en blender til dette. Hvis ikke brødsmulene er helt tørre kan du spre dem utover et stekebrett kledd med bakepapir og la dem tørke i ovnen ved 100 grader. Dette kan gjøres klart dagen i forveien.

Finn frem tre skåler. Ha mel, salt og pepper i den første, sammenvispet egg i den andre, og brødsmuler i den tredje. Ønsker du å bruke ekstra krydder (for eksempel tacokrydder) tilsetter du dette i melblandingen.

Sett ovnen på 200 grader. Skjær fisken i passe store terninger. Vend fiskebitene først i mel, så i egg, og til slutt i brødsmuler. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 8-10 minutter, avhengig av størrelsen på fiskebitene. Det er viktig at torsken serveres med en gang, hvis ikke risikerer du at paneringen blir myk.

Ekstra tilbehør

Til slutt er det bare å sette alt på bordet! Hvem sa fisk til middag var kjedelig?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg